La Cambra del Berguedà i l’Agència Catalana de Turisme formaran empreses de la comarca en la creació i promoció de projectes de turisme sostenible

En el marc del projecte europeu RESTART MED! les empreses turístiques berguedanes poden accedir a un curs gratuït amb continguts transversals sobre turisme sostenible (impacte ambiental, màrqueting, gestió, promoció, certificacions, entre d’altres).

La Cambra del Berguedà i l’Agència Catalana de Turisme han convocat en el marc del projecte europeu RESTART MED! un curs per a empreses turístiques on aprendran a crear i promocionar productes i serveis emmarcats en el turisme sostenible.

La convocatòria és oberta a totes les empreses turístiques del territori, però es posa especial èmfasi a les comarques on ja s’estan desenvolupant projectes de turisme sostenible per potenciar les activitats d’aquest sector, com per exemple, el Berguedà, l’Alt Empordà, el Baix Ebre i l’Alt Penedès.

El curs és gratuït i consta de 6 sessions (3 online, 2 presencials i una visita de camp) que es desenvoluparan a partir del dimarts, 26 d’abril, i s’allargaran fins a mitjans de maig. Les empreses participants aprendran una sèrie de continguts transversals per a la creació i promoció d’iniciatives de turisme sostenible: impacte ambiental, funcionament de les certificacions de turisme sostenible, comunicació i màrqueting, gestió de projectes, canals de comercialització, etc.

Alhora, s’aprofundirà en com millorar la sostenibilitat i la responsabilitat de les empreses turístiques i es coneixeran exemples per posar en pràctica l’emprenedoria amb valors. Finalment, un altre dels objectius d’aquest curs serà l’enfocament de la creació posant el client al centre del disseny i aprendre a generar idees conjuntament amb l’usuari a través de l’observació i l’empatia.

A les darreres sessions s’informarà també sobre la convocatòria d’ajudes per a la promoció de turisme sostenible, i en acabar la seva formació, les empreses participants obtindran un certificat emès per Eurecat.

Les inscripcions al curs es poden realitzar a través de: https://formacioturismecat.catalunya.com/

Data Títol de la sessió Modalitat
26 d’abril Turisme sostenible: concepte, tendències, impacte ambiental i accions de governança. Online
28 d’abril Certificació de Turisme Sostenible, com decidir quina és la millor per a la meva empresa. Online
3 de maig Màrqueting i comunicació aplicats al turisme sostenible. Online
5 de maig La gestió del turisme sostenible en el territori: bones pràctiques i casos d’èxit. Visita de camp
12 de maig Ideació, creació i promoció d’un producte o experiència en turisme sostenible (I). Presencial (Eurecat)
19 de maig Ideació, creació i promoció d’un producte o experiència en turisme sostenible (II). Presencial (Eurecat)

Sobre el projecte RESTART MED!

Amb un pressupost de més d’1 milió d’euros cofinançats per la Unió Europea, el projecte RESTART MED! té com a objectiu recopilar, impulsar, escalar i afegir valor als resultats d’altres projectes de turisme sostenible ubicats a la Mediterrània. A través d’aquesta iniciativa els seus promotors també volen demostrar que el turisme va més enllà del denominat sol i platja, ja que la gastronomia, l’aventura, el patrimoni cultural i la muntanya, entre d’altres, també són turisme.

Així, la Cambra de Comerç de Barcelona i les seves delegacions territorials donen suport i participen en aquest projecte europeu per impulsar i promocionar productes de turisme sostenible posant el focus en les destinacions de l’interior de la demarcació. De fet, ho veuen com una oportunitat per transformar un dels principals sectors de l’economia i contribuir a afrontar, en els propers anys, grans reptes com la sostenibilitat i la digitalització que s’hauran d’abordar amb una mirada ample.