La Cambra del Barcelonès Nord organitza cinc jornades per transformar les 3 Xemeneies en un Districte Innovador

Les jornades, que se celebraran de forma virtual, tenen com a objectiu crear un punt de trobada econòmic i social per promoure la transformació de les 3 Xemeneies.

La Cambra del Barcelonès Nord organitza les jornades virtuals Districte Innovador (DI) 3 Xemeneies els propers dimecres, 24 de febrer, 10, 17, 24 i 31 de març, per contribuir al debat i la reflexió de transformar les 3 Xemeneies en un Districte Innovador.

Les jornades, que es desenvoluparan a la Llotja Virtual, discutiran de forma temàtica com l’espai de les 3 Xemeneies es pot convertir en un entorn físicament compacte i accessible, tècnicament connectat i urbanísticament equilibrat, que generi activitat econòmica i connecti pimes, empreses emergents, incubadores, acceleradores, entorn educatiu i de recerca.

Aquest programa de sessions gratuït s’emmarca en la iniciativa de construir una Catalunya en Xarxa, tal com van presentar les Cambres en el projecte Catalunya 2030/40. Mitjançat jornades com aquestes es cerca promoure la construcció d’un país dispers i distribuït territorialment que defugi de models centralistes i on cada territori s’especialitzi en determinats sectors d’alt valor afegit.

Registre i accés a les jornades: https://ja.cat/DI3Xemeneies

Transformació Urbanística – Dimecres, 24 de febrer

Experts en la transformació del 22@ ens explicaran com identificar els factors clau per a la transformació urbanística del DI de les 3 Xemeneies. La jornada de Transformació Urbanística comptarà amb la participació i la intervenció de Ramón G. Bragado, exregidor d’Urbanisme en l’etapa de la creació del 22@, Ramon Segarra, enginyer industrial i director d’infraestructures del 22@, Miquel Barcelò, el primer President del 22@. El tancament de la jornada el dinamitzarà en Ferran Falcó, secretari general del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

Transformació Econòmica – Dimecres, 10 de març

Els polígons del Sot i Badalona Sud són la base per construir l’estratègia econòmica del DI de les 3 Xemeneies. La jornada de Transformació Econòmica comptarà amb les reflexions d’Enric Urreta, president del 22@ Network, Xavier Monzó, representant del Grupo ICA i Advisory Cluster Digital, i Joan Ramon Rovira, director del Gabinet d’Estudis de la Cambra de Barcelona. Per la seva banda, Cristina Agüero, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Badalona serà l’encarregada de tancar la jornada.

Universitat i Recerca – Dimecres, 17 de març

Les entitats de coneixement i recerca són determinants per atreure noves activitats, nous sectors i promoure la innovació del teixit empresarial. La tercera jornada, Universitat i Recerca, comptarà amb la participació d’Oriol Estrada, director d’Innovació i processos transversals a Can Ruti, en Marius Rubiralta, degà de la Facultat d’Alimentació Torribera de Universitat de Barcelona i director del GIE Hub, i Myriam Garcia Berro, membre d’Eurecat. Finalment, en Pep Simó, vicepresident d’expansió Territorial de l’UPC, clausurarà l’acte d’aquesta tercera jornada.

Talent i Formació Professional – Dimecres, 24 de març

Cada treballador high-tech que viu i treballa en un DI genera 5 llocs de treball induïts. Cal crear noves dinàmiques educatives que millorin l’ocupació. La quarta jornada estarà dedicada al Talent i Formació Professional. Els participants seran: Neus Pons, de la Fundació FP de Barcelona, Francesc Roca, responsable del CRITIC, i Fabian Mohedano, president del Consell Català de la FP de la Generalitat de Catalunya. El tancament de l’acte estarà dinamitzat pel Josep Francí, director de Qualificació Professional de la Cambra de Barcelona.

Integració Social – Dimecres, 31 de març

El DI de les 3 Xemeneies està situat al cos dels tres municipis del Barcelonès Nord. Les entitats ciutadanes han de participar en la definició i execució dels programes socials. La jornada d’Integració Social comptarà amb la participació i la intervenció del Roger Hoyos, de la Plataforma 3X, junt amb Salvador Clarós, de l’Associació de Veïns Poblenou, i l’Imma Moraleda, membre del Centre CIBA – Santa Coloma de Gramenet. El tancament de l’acte anirà a càrrec de Filo Cañete, 1ª tinenta d’Alcaldia i Regidora de Recursos Humans, Promoció Econòmica, Benestar i Famílies de Sant Adrià del Besòs.