La Cambra de l’Hospitalet celebra el Dia de la Cambra amb la mirada posada en la recuperació econòmica

El president de la Cambra de l’Hospitalet, Jordi Monròs, ha celebrat “la perseverança, valentia i molt d’esforç” de l’empresariat de la ciutat per combatre els estralls que ha ocasionat la Covid-19.

Per retre homenatge als més de 5.000 empresaris i empresàries i autònoms i autònomes que conformen el teixit empresarial del territori, la Cambra de l’Hospitalet ha celebrat aquest dimarts el Dia de la Cambra 2021 al Centre d’Art Contemporani Santa Tecla.  

 L’acte ha comptat amb la presència del president de la Cambra de l’Hospitalet, Jordi Monròs, el vicepresident primer de la Cambra de Comerç Barcelona, Toni Fitó, els membres del Consell Executiu de la Cambra de l’Hospitalet, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i de la restauradora Ada Parellada, que ha encapçalat una ponència sobre l’emprenedoria (Rere el Taulell. Emprendre des del segon pla) 

El retorn de la celebració del Dia de la Cambra ha servit per reconèixer la feina ben feta, l’esforç i l’enginy de les empreses de l’Hospitalet, que converteixen dia rere dia la ciutat en un motor econòmic del territori català.  

En aquest sentit, el president de la Cambra de l’Hospitalet, Jordi Monròs, ha celebrat “la perseverança, valentia i molt d’esforç” de l’empresariat de la ciutat per combatre els estralls de la pandèmia. “Per materialitzar que estem al vostre costat, hem posat en marxa un cicle de conferències mensuals que porta per títol Cercle de Jornades Empresarials a L’Hospitalet”, ha anunciat el president de la territorial, fent referència un nou cicle de conferències mensuals que té com a voluntat facilitar les eines per reactivar i impulsar l’activitat empresarial que ha pogut quedar tocada per l’impacte del virus.  

Paral·lelament, el primer vicepresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Toni Fitó, ha recordat que la suspensió del Mobile World Congress, així com de l’ISE o l’Alimentaria, “van suposar un cop molt dur per a la ciutat”. “Però, les expectatives ens permeten ser molt optimistes. La recuperació s’està materialitzant segons les previsions i la ciutat viurà un període de creixement”, ha pronosticat Fitó.  

La recuperació de l’Hospitalet en xifres  

Per il·lustrar la fase de recuperació econòmica que viu la ciutat, Fitó ha avançat algunes de les xifres positives del darrer Informe trimestral del teixit empresarial i mercat de treball de la Cambra de l’Hospitalet. En aquest sentit, el vicepresident ha posat èmfasi en el fet que la ciutat ha tancat el mes de setembre amb més de 106.700 afiliats, la xifra més elevada des del 2020; amb 13.545 persones aturades, uns resultats gairebé similars als d’abans de la pandèmia; i amb 5.734 empreses actives, 209 empreses més que el mínim assolit durant l’impacte més dur de la Covid-19.  

Com a cloenda, Fitó ha reafirmat el seu compromís amb el projecte Catalunya 2030/40 de la corporació, que té com a objectiu construir un nou model econòmic que treballa per fer possible “una Catalunya que enllaci i desenvolupi el territori des d’una òptica descentralitzada i busqui cohesionar comarques”.