La Cambra de Comerç de Barcelona estreny lligams amb l’Argentina en una trobada per impulsar els negocis internacionals

La corporació ha aprofitat la trobada per presentar el seu programa destinat a les relacions internacionals, la Landing 360 Sales Platform.   

La Cambra de Comerç de Barcelona ha rebut aquest dilluns una missió Argentina encapçalada pel Consolat argentí a Barcelona, a l’espai HUB cambraDigital de les oficines de la seu corporativa. L’objectiu de la trobada ha estat continuar promovent les sinergies i establir ponts comercials amb aquest país, amb el qual el territori té una història de vincles econòmics i culturals.  

La benvinguda de l’acte l’ha protagonitzat el vicepresident de la Cambra de Barcelona, Toni Fitó, i durant la presentació han participat el director de Competitivitat i el director d’Internacional, Xavier Ricart i Marin Orriols, respectivament, la subsecretària d’Economia del Coneixement del Ministeri del Desenvolupament Productiu de la Nació argentina, María Apólito, i diverses personalitats referents de la política argentina, com la directora d’Estratègies per l’Economia del Coneixement, Ana Julia Sierra, director de gestió de la Innovació Oberta, Emilio Sbrocco, ministre de Govern, Drets Humans i Treball de la Província de Salta, Ricardo Villada, i el ministre d’Economia i Serveis Públics de Salta, Roberto Dib Ashur.  

“Volem convertir-nos en l’oficina comercial de les empreses a Barcelona per treballar en el mercat europeu i ser la seva porta d’aterratge, per tal d’ajudar-les en tots els seus requeriments comercials: ponts, tràmits, diagnosi…”. Amb aquestes paraules, Orriols ha descrit el principal objectiu de la trobada, que consisteix a augmentar la relació amb el país argentí i esdevenir de Catalunya un hub econòmic internacional. En aquest sentit, durant la trobada s’ha presentat un dels recents productes de la Cambra de Barcelona que és la Landing 360 Sales Platform, un programa destinat a startups, mitjanes o grans empreses amb alt valor afegit que busquin un desenvolupament eficient a la Unió Europea i a països de l’àrea mediterrània. 

Per últim, els càrrecs institucionals i els representants de diverses empreses argentines han fet una visita per les noves instal·lacions del HUB cambraDigital i han pogut conèixer de primera mà les iniciatives i els objectius de desenvolupament tecnològic i digitalització que impulsa l’entitat.  

Segons les últimes dades de DataInvex aquest 2021 s’han invertit 2,5 milions d’euros a Argentina, que representen un 0,2% de les inversions catalanes a l’exterior (un total de 1.381 milions d’euros) i pel que fa a les inversions argentines a Catalunya han estat de 6,2 milions d’euros aquest 2021, superant amb escreix el percentatge d’inversió que s’havia fet des del 2019.