La Cambra de Barcelona s’incorpora al Consell de Mecenatge de la Fundació Catalunya Cultura

La corporació vol  impulsar projectes culturals des del món empresarial per generar més sensibilització amb l’entorn.

La Fundació Catalunya Cultura i la Cambra de Barcelona han signat un conveni per fomentar les relacions entre el món empresarial i les entitats culturals i contribuir a la projecció cultural del territori. La corporació que s’incorpora com a nou membre del Consell del Mecenatge defensa l’aliança com una aposta per la cultura, el talent i la creativitat, ja que són una via de cohesió i benestar social.  

L’acord signat avui a la seu de la corporació entre la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, el president de la Fundació, Eloi Planes contempla que la Cambra de Barcelona jugui un rol actiu dins la fundació i s’incorpori, entre d’altres, al Consell de Mecenatge de l’entitat cultural.

La materialització de la unió és el resultat de la relació que al llarg de la història sempre hi hagut entre empresa i cultura, atès que aquesta darrer sempre ha comptat amb el mecenatge empresarial com a eina per al seu impuls. De fet, gran part d’aquest finançament privat ha permès promoure moltes de les iniciatives creatives que ens envolten.  Alhora, que ha contribuït a construir una comunitat culturalment forta.

La Cambra considera que la cultura ofereix a l’empresa moltes oportunitats a nivell de projecció, d’inversió, creativitat, de sensibilització amb l’entorn i d’apropament a la societat. Per aquest motiu, es considera que la Fundació juga clarament a favor en l’assoliment de l’objectiu i és un entorn adequat per impulsar iniciatives amb la visió empresarial que la Cambra representa.

De fet, recentment, la Cambra de Barcelona ha presentat els Indicadors de Progrés i Benestar (IPB) amb la voluntat que Catalunya camini cap a un nou model econòmic en el qual hi hagi un benestar social real. Aquest conveni és una altra mostra del compromís que té la corporació en la construcció d’una societat on el talent i la creativitat siguin un dels motors del progrés.