La Cambra de Barcelona se solidaritza amb el sector del llibre pels desperfectes provocats pel mal temps durant la Diada de Sant Jordi

Les pèrdues provocades pel mal temps es calculen en milers d’euros per al sector del llibre, que es juga una part important de la seva facturació anual en aquesta jornada. 

La Cambra de Comerç de Barcelona se solidaritza amb el Gremi de Llibreters de Catalunya i les llibreries expositores que van patir els desperfectes provocats pel mal temps durant la passada Diada de Sant Jordi. Des de la corporació posem a disposició els nostres serveis per ajudar-les amb el que puguin necessitar. 

Durant la jornada, una calamarsada acompanyada de fortes ratxes de vent va provocar importants desperfectes a les zones expositores arreu del territori, que des del sector es calculen en milers d’euros. Un cop especialment dur per a un sector amb gran presència de llibreries petites i independents, que es juguen una part important de la seva facturació anual en aquest dia. 

Des de la corporació aplaudim la resposta ciutadana que, tot i les inclemències del clima, va continuar sortint als carrers per gaudir d’una Diada de Sant Jordi que amb l’actual situació epidemiològica i la pràctica absència de restriccions podria haver assolit o fins i tot superat les xifres de l’any 2019. 

Finalment, des de la Cambra de Barcelona esperem que en el marc de les reunions que les administracions mantindran amb el sector del llibre es puguin assolir acords per mitigar aquestes pèrdues i/o establir mecanismes per anticipar situacions similars en futures Diades de Sant Jordi.