El pròxim 10 d’octubre, la Llotja de Mar serà l’escenari d’una ronda de reunions B2B entre empreses catalanes i taiwaneses del sector de l’alimentació. L’objectiu de la trobada és apropar els dos mercats i fomentar aliances comercials a través del networking empresarial. L’acte és fruit de la col·laboració entre la Cambra de Comerç de Barcelona i TAITRA, la principal organització sense ànim de lucre de promoció comercial de Taiwan, i s’integra dins el projecte europeu Enterprise Europe Network.
Els empresaris participants podran establir relacions amb les empreses líders del sector alimentari de Taiwan, explorar noves oportunitats de negoci i diversificar la seva xarxa de contactes i proveïdors. A més de reunions d’alt nivell i formar una agenda individual de contactes, els assistents rebran acompanyament especialitzat per part dels tècnics de la Cambra de Comerç de Barcelona i podran conèixer productes innovadors en el camp de l’alimentació.
La jornada està oberta a totes les empreses catalanes i autònoms/es amb interès en els mercats asiàtics i el sector de l’alimentació, tant importadors com distribuïdors i empreses del comerç minorista i majorista, com supermercats i negocis de la cadena de restauració.
El sector alimentari taiwanès, innovador i divers
Amb una població de més de 23 milions d’habitants, Taiwan és un dels quatre “tigres asiàtics” juntament amb Hong Kong, Corea del Sud i Singapur. És una economia dinàmica que destaca per un alt grau de desenvolupament de les TIC i una forta presència de pimes (més de 97%). Per la seva posició geogràfica, és també un dels punts de més trànsit marítim del món.
Respecte a les seves relacions comercials amb Catalunya, més de 1.500 empreses catalanes exporten productes a Taiwan, principalment productes farmacèutics, carn de porc i maquinària. Així mateix, Catalunya importa de l’illa béns com maquinària, aparells i material elèctric i vehicles.
Tot i destacar pel pes de sectors com l’electrònica, Taiwan compta amb un mercat agroalimentari pròsper i en expansió contínua que ocupa prop de 150.000 persones. El sector primari de l’illa té una producció molt diversificada, des de llegums i vegetals fins a fruita i productes del mar. A més, la indústria agroalimentària taiwanesa té un gran esperit innovador i està preparada per suplir proveïdors internacionals amb productes naturals, processats i semi processats, entre d’altres.