La Cambra de Barcelona posa a disposició de les pimes una guia sobre transformació digital

El document recull els reptes i les oportunitats que les noves tecnologies brinden a les empreses i s’emmarca en el conveni de col·laboració signat per la Cambra i el Departament de Polítiques Digitals.

La Cambra de Barcelona, amb la col·laboració del Departament de Polítiques Digitals, posa a disposició de petites i mitjanes empreses una guia sobre transformació digital amb l’objectiu de donar a conèixer el ventall d’oportunitats que ofereixen les noves tecnologies a les empreses i com estan transformant el model econòmic. La publicació forma part de la iniciativa conjunta del Departament de Polítiques Digitals i la Cambra de Barcelona per impulsar les tecnologies digitals avançades i el foment de l’economia digital entre el teixit empresarial.

El document recull alguns dels principals reptes que afronta la digitalització de la societat com són la cultura digital, la creació de talent i la ciberseguretat, i recull exemples d’empreses i startups de diferents sectors que han aplicat al seu model de negoci tecnologies disruptives relacionades amb la indústria 4.0, la intel·ligència artificial, la blockchain i la gestió al núvol.

8 de cada 10 empreses encara emeten factures en paper

Si be cada empresa ha d’analitzar què poden aportar al seu negoci, és un fet que les TIC estan revolucionant el món. La pandèmia i la irrupció de nous models com el teletreball han accelerat les gestions a través de dispositius digitals i el 27% de les pimes catalanes ja venen en línia. Amb tot, encara existeix certa resistència al canvi, sovint motivada pel desconeixement.

Les noves tecnologies seran determinants en l’economia del futur. De fet, es calcula que el 60% del PIB estarà digitalitzat l’any 2022 i cap al 2030 aproximadament 375 milions de persones a tot el món hauran de canviar les seves tasques ocupacionals a causa de l’automatització. L’adaptació a aquest canvi per part de les empreses podria ser vital per a la seva supervivència.

Digitalitza’t amb la Cambra

Les empreses catalanes poden reduir els seus costos de producció un 25% amb l’ús de les tecnologies. Des de la Cambra Digital oferim assessorament gratuït a pimes i autònoms per resoldre els seus dubtes en matèria de digitalització i recentment hem posat en marxa serveis per ajudar a crear pàgines web i botigues online en el marc del projecte Aixeca El Teu Negoci.