La Cambra de Barcelona engega aquest dimarts una nova campanya de cribratges amb tests ràpids als centres comercials de Glòries, L’Illa i La Maquinista

Es fa una crida a fer aportacions voluntàries al Fons de Solidaritat per poder reduir el cost dels tests i fer-los econòmicament més accessibles a la ciutadania. 

La Cambra de Comerç de Barcelona posarà en marxa els propers 22, 23 (de 12h a 20h) i 24 de desembre (de 10 h a 18 h) una nova campanya de cribratges amb tests ràpids d’antígens per aturar l’expansió de la Covid-19. Durant aquests tres dies s’habilitaran punts físics a 3 centres comercials ubicats a la ciutat de BarcelonaGlòries, L’Illa i La Maquinista. 

Atès que les reunions familiars són una de les principals vies de contagil’objectiu d’aquesta campanya és intensificar la detecció de casos positius i el rastreig dels seus contactes els dies previs a les celebracions de Nadal, que suposen un risc epidèmic molt significatiu. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’epidemiòleg de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà, i de l’investigador de la Universitat Rovira i Virgili, Àlex Arenas. 

Es tracta d’una acció descentralitzada a punts clau per obtenir un efecte multiplicador a tot el territori metropolità. La Cambra de Barcelona defensa l’ús generalitzat dels tests ràpids per la possibilitat de dur a terme cribratges massius i àgils que permetin tallar abans les cadenes de contagi. Es tracta de proves amb alta efectivitat que donen resultats entre 30 minuts i 1 hora i que a més han estat avalades tant per la Comissió Europea com per l’Agència Espanyola del Medicament i els Productes Sanitaris. 

És fonamental, però, destacar que els tests ràpids no són en si una solució absoluta sinó que sempre s’han d’acompanyar amb mesures com la distància social, la higiene de mans, la ventilació i la reducció del màxim nombre possible d’assistents a les reunions. En cas contrari, poden induir a una sensació de falsa seguretat que a la llarga pot arribar a ser contraproduent. 

Així doncs, la voluntat d’aquesta campanya és complementar i reforçar les mesures que ja s’han recomanat per fer aquest Nadal el més segur possible i evitar una nova onada de Covid-19. Així també es contribuiria que el sistema sanitari no es desbordi, especialment l’atenció primària. 

Aportacions al Fons de Solidaritat  

La Cambra de Barcelona fa una crida a fer aportacions al Fons de Solidaritatimpulsat per la corporació a l’inici de la pandèmia per destinar íntegrament a accions per lluitar contra la Covid-19. En aquest sentit, es vol utilitzar el Fons per reduir el cost dels tests ràpids als punts habilitats i fer-los més accessibles econòmicament als ciutadans/es que hi estiguin interessats.  

Des de la seva fundació, el Fons de Solidaritat ha transferit 112.635 euros a projectes relacionats amb la pandèmia impulsats per organitzacions del sector sanitari, hospitals, empreses i universitats.