La Cambra de Barcelona celebra que Barcelona sigui la millor ciutat del món segons ‘The Telegraph’

La Cambra de Barcelona considera els resultats molt favorables, que arriben en un moment idoni pel sector turístic, que després d’aquesta Setmana Santa ha mostrat clars signes de recuperació.  

Des de la Cambra de Comerç de Barcelona celebrem que la secció del rotatiu britànic Telegraph Travel’ hagi seleccionat Barcelona com la millor ciutat del món. Concretament, la ciutat encapçala el rànquing mundial que s’ha fet a partir d’una selecció de 50 ciutats de tot el món, on ha obtingut el primer lloc amb 588 punts, seguida de Sydney (556) i de Ciutat del Cap (549) 

Per establir els resultats, la publicació ha recollit dades sobre diferents categories com són els monuments que formen part del Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, la distància de la ciutat amb l’aeroport més proper, el nombre d’hotels de cinc estrelles o la disponibilitat de restaurants de renom, entre d’altres. Un cop analitzats tots els barems, Barcelona ha sobreeixit per damunt de les altres ciutats del rànquing i, segons el rotatiu, el motiu és perquè combina un clima, un menjar i una influència cultural immillorable 

Aquesta notícia arriba en un bon moment pel sector, que ha agafat embranzida per Setmana Santa i va en camí de recuperar el pols turístic d’abans de la pandèmia. De fet, des del Gabinet d’Estudis Econòmics de la Cambra ja s’apunta que durant la recent festivitat s’han registrat un fort volum de visites als hotels, les quals mostren uns índexs de recuperació molt favorables. A més, han comptabilitzat que Catalunya ha rebut més de 2,5 milions de viatgers als hotels entre gener i març, unes xifres que són un 26% inferiors respecte al 2019, però que gairebé obtenen els mateixos resultats del 2020.  

D’altra banda, l’informe mensual del Perfil i Hàbits dels Turistes de l’Observatori del Turisme a Barcelona ha destacat que durant el mes de març el perfil majoritari del visitant a la Destinació de Barcelona ha estat el professional. En aquesta línia, des de la Cambra de Barcelona fa temps que es treballa per dibuixar un nou model aeroportuari que basi el seu posicionament competitiu en la connectivitat intercontinental, la sostenibilitat, la qualitat d’operacions i servei, per afavorir un turisme professional d’alt valor afegit.   

En la mateixa línia de promoure un turisme de qualitat basat en la sostenibilitat, la Cambra de Barcelona i la Diputació de Barcelona promouen el distintiu del “Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere”. L’objectiu d’aquest segell és afavorir la transformació verda de les empreses turístiques actuals i aconseguir un model de negoci sostenible i respectuós amb l’entorn. Actualment, hi ha un total de 664 empreses a la demarcació basades en una oferta de negoci que respecta els ODS mundials, i que atrauen un turisme d’alt valor afegit pel territori.