La Cambra de Barcelona atorga 20.000 € a iniciatives empresarials que promoguin el turisme sostenible

La corporació atorgarà quatre ajuts de fins a 5.000 euros per promocionar productes de turisme sostenible d’arreu del territori català.

El projecte europeu RESTARTMED!, participat per la Cambra de Comerç de Barcelona, atorgarà fins a quatre xecs per valor de 5.000 € cadascun amb l’objectiu de promocionar productes de turisme sostenible a la Mediterrània. Concretament, a través dels ajuts directes, el projecte busca involucrar i empoderar a actors econòmics actius en el sector del turisme sostenible, a través de la realització d’iniciatives de comunicació que promocionin l’atractiu dels productes de turisme sostenible ja existents en les àrees seleccionades i d’atreure l’atenció a les destinacions turístiques.

La convocatòria publicada per la Cambra estableix que les iniciatives presentades han de donar suport a com a mínim dos dels següents pilars de la sostenibilitat en el turisme: la sostenibilitat ambiental, la sostenibilitat sociocultural i la sostenibilitat econòmica.

Tanmateix, els receptors dels ajuts han de ser proveïdors o mànagers de productes o serveis de turisme sostenible. Per exemple, i no exclusivament, petites i mitjanes empreses del sector turístics, proveïdors de serveis turístic, turoperadors, agències de viatge, organitzacions de gestió de destinacions, etc. A més, també han d’estar establerts en el territori dels països participants en el projecte (Espanya, Itàlia, Tunísia, Jordània i Líban) i hauran de ser directament responsables de la preparació i implementació de l’acció sense ser intermediari.

Les sol·licituds incloent el formulari de sol·licitud, el pressupost, les declaracions oportunes i altres annexos s’haurà fer arribar a l’adreçarestartmed@cambrabcn.cat fins al pròxim divendres, 14 d’octubre. Trobareu tota la informació disponible a: https://ja.cat/RESTARTMED.

RESTART MED!: La gastronomia, l’aventura i el patrimoni cultural també són turisme

La iniciativa europea RESTART MED! compta amb el cofinançament de la Unió Europea, a través del programa ENI CBC MED, i pretén recopilar, impulsar, escalar i afegir valor als resultats d’altres projectes de turisme sostenible ubicats a la Mediterrània. En aquest sentit, el projecte abordarà el sector des d’un espectre ampli i, per tant, analitzarà àmbits com el turisme d’aventura, el turisme slow, els jocs i videojocs, la gastronomia, el patrimoni cultural, etc.

Els socis  europeus del projecte consideren que un dels reptes de la nova aposta és demostrar que el turisme va més enllà del denominat sol i platja, ja que la gastronomia, l’aventura, el patrimoni cultural i la muntanya, entre d’altres, també són turisme.  

Concretament, el projecte està liderat pel Comitato Internazionale per lo Sviluppo dei Popoli (CISP) d’Itàlia, i compta amb la participació de la Cambra de Comerç de Barcelona (BCC), l’Agència Catalana de Turisme (CTB), l’American University of Beirut (UAB) del Líban, la Jordan University of Science and Technology (JUST) de Jordània i el World Wildlife Fund Mediterranean North Africa (WWF – MNA) de Tunísia.