La Cambra converteix l’edifici de Diagonal en un HUB per a empreses

Les oficines de la corporació a l’avinguda Diagonal es transformen i dediquen més de 5.000 m2 a espais compartits i privats per treballar i facilitar el networking, el desenvolupament i la generació de negoci.

La Cambra de Comerç de Barcelona posa en marxa el HUB Cambra, un projecte per fomentar el creixement, el progrés i el dinamisme empresarial en ple centre de Barcelona. La iniciativa, que ha comportat una profunda transformació de les oficines centrals de la corporació per obrir-la a les empreses, es vertebrarà sobre tres eixos: serveis d’alt valor afegit, fòrums de participació i un concepte d’edifici completament diferent.

En aquests últims mesos les oficines centrals de la Cambra, ubicades a l’avinguda Diagonal de Barcelona, s’han reformat per dedicar més de 5.000 metres quadrats a espais de treball compartits i privats per facilitar les trobades entre empreses, la creació, el desenvolupament de projectes i la generació de noves iniciatives. Així, de les deu plantes de l’edifici, sis passaran a formar part del projecte HUB Cambra.

A més d’aquests espais de treball que fomenten el treball col·laboratiu, un altre dels eixos estratègics d’aquesta iniciativa és l’accés d’empreses, autònoms/es i emprenedors/es a una oferta de serveis d’alt valor afegit per millorar la seva competitivitat. L’espectre d’aquests serveis és ampli: des d’internacionalització i innovació, a finançament i estudis de viabilitat tecnològica, entre d’altres.

Finalment, el projecte HUB Cambra funcionarà com una plataforma d’espais de participació que integrarà programes d’incubació, acceleració, creixement, fòrums d’inversió, reptes d’innovació, etc. que contribueixi a generar oportunitats de creixement i aliances per a empreses i autònoms/es.

Un nou espai de creació i col·laboració al bell mig de Barcelona

El HUB Cambra aglutinarà, en una ubicació privilegiada al cor empresarial de Barcelona, una àmplia varietat d’espais polivalents i flexibles amb l’última tecnologia per facilitar les oportunitats i la competitivitat de les empreses i autònoms/es. Entre aquests equipaments, es troba un coworking amb espais flexibles i fixos, despatxos privats, 15 sales de videoconferències individuals, 16 sales de reunions i 8 sales per a esdeveniments.

Com a infraestructura dirigida a impulsar la connectivitat i les sinergies entre professionals i a potenciar la generació d’oportunitats de col·laboració i de negoci, l’edifici també comptarà amb altres espais compartits a disposició dels/les coworkers per facilitar el descans i el networking com terrasses i àrees de restauració. En aquest sentit, l’edifici obrirà la planta 10 de la corporació com a espai de relació i contacte entre negocis i professionals.

El nou edifici també estarà adaptat a les noves formes de mobilitat sostenible que s’obren pas cada cop més als entorns urbans i tindrà un aparcament per a patinets i bicicletes plegables. Així mateix, promourà l’eficiència energètica, el reciclatge i el mínim consum de paper.