La Cambra considera positiu el principi d’acord per recuperar la DA3 de l’Estatut

El president de la Cambra reclama el màxim consens entre els partits per aprovar els Pressupostos del 2019 que inclourien la partida anunciada.

Barcelona, 26 de setembre de 2018. El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, valora molt positivament el principi d’acord entre el Ministeri d’Hisenda i la Generalitat per saldar en un període de quatre anys un total de 1.459 milions d’euros corresponents als compromisos de l’Estat pendents de pagament a Catalunya.

La xifra inclou els 759 milions d’inversions acumulats de la no aplicació de la disposició addicional tercera de l’Estatut de 2008 sobre infraestructures i 700 milions per complir compromisos de finançament amb el cos dels Mossos d’Esquadra.

Miquel Valls considera que l’anunci “és molt positiu, ja que permetrà invertir en projectes d’infraestructures cabdals per a Catalunya, però sobretot és un pas important perquè el govern de l’Estat reconeix la vigència de la disposició addicional tercera de l’Estatut, que ha estat una reivindicació permanent des de la Cambra de Barcelona per donar solució a la infrainversió històrica que pateix Catalunya”. En aquest sentit, el president considera de vital importància que s’arribi a un acord per aprovar els Pressupostos del 2019, que inclourien els compromisos adquirits.

El president ha recordat que és només un primer pas ja que resten pendents gairebé 3.000 milions del compliment de la disposició addicional tercera corresponent al període 2009-2013, que s’hauran d’anar saldant en els Pressupostos de 2020 i posteriors.