La Cambra atorga 180.000€ a cinc empreses per potenciar el turisme d’aventura sostenible

Concretament, les subvencions finançaran el desenvolupament de cinc productes d’aventura a les comarques del Berguedà, l’Alt Penedès, el Baix Ebre i l’Alt Empordà 

La Cambra de Comerç de Barcelona ha atorgat 180.000€  a cinc projectes turístics sostenibles de les comarques del Berguedà, l’Alt Penedès, el Baix Ebre i l’Alt Empordà. La selecció dels projectes s’ha fet en el marc del concurs de subvencions que organitza el projecte europeu MEDUSA, que promou el desenvolupament i la promoció del turisme d’aventura sostenible al mediterrani, i on s’han presentat un total de 53 iniciatives turístiques de Catalunya. 

En aquest sentit, les següents empreses seleccionades rebran finançament per desenvolupar activitats de turisme d’aventura sostenible: Bikemotions (Alt Penedès), Guies d’Arrel (Berguedà), Pedratour (Berguedà), Plàncton, Divulgació i Serveis Marins (Baix Ebre) i SK Kayak (Alt Empordà) 

La comercialització d’aquests nous productes a Catalunya es calcula que crearà almenys una quinzena de llocs de treballs nous i estables durant tot l’any, així com també generarà un impacte econòmic positiu a un centenar d’empreses del territori, les quals es beneficiaran directa o indirectament d’aquesta nova oferta turística en la seva destinació. 

Es preveu que el proper mes d’abril, les empreses guardonades comencin a desenvolupar els seus productes seguint el pla d’implementació prèviament elaborat amb el suport i coneixement tècnic de la corporació. Les iniciatives seleccionades responen a la definició de turisme d’aventura de la Adventure Travel Trade Association (ATTA), la qual és una associada del MEDUSA, i defineix el turisme d’aventura “com tot aquell viatge que reuneix almenys dos dels següents tres elements: que es porti a terme en un entorn natural, que inclogui activitat física i/o immersió cultural”.  

En aquesta línia, les empreses subvencionades treballaran en nous productes que ofereixin als visitants experiències d’aventura d’alt valor afegit, com són rutes d’enoturisme en bicicleta, escape rooms aquàtics, kayaking, senderisme, rutes amb raquetes de neu, entre d’altres. L’objectiu és que els productes turístics estiguin llestos per al seu consum abans que finalitzi l’any. Per això, les empreses comptaran durant el seu desenvolupament amb el suport tècnic, administratiu, legal, d’execució, de promoció i comercialització de la Cambra de Comerç de Barcelona, de la Diputació de Barcelona (membre associat al projecte), l’Agència de desenvolupament del Berguedà, el Consorci de Promoció turística del Penedès, el Patronat Girona Costa Brava, Empordà Turisme, el Patronat de Terres de l’Ebre i de Baix Ebre Avant. 

Projecte europeu MEDUSA, ressò internacional  

El projecte MEDUSA donarà visibilitat internacional a les destinacions on s’ofereixin els productes turístics impulsats i fomentarà la col·laboració entre les empreses turístiques dels diversos territoris d’implementació del MEDUSA (Tunísia, Jordània, Líban i la regió de Puglia a Itàlia). En aquests territoris, s’han atorgat ajudes de naturalesa molt similar a les de Catalunya, les quals donen especialment suport a aquelles iniciatives que involucren a gent amb diversitat funcional, joves i dones, tant en el desenvolupament de les seves activitats com pel que fa al públic al qual s’adrecen.