La Cambra apropa els reptes de la revolució tecnològica al conjunt del teixit productiu en el marc del Bizbarcelona

El saló que se celebrarà avui i demà aspira a ser un any més l’esdeveniment de referència per a la comunitat emprenedora i autònoms/es i pimes que volen conèixer les últimes tendències per crear i gestionar els seus projectes empresarials.  

La presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, ha inaugurat avui al matí una nova edició del Bizbarcelona acompanyada del primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, el president de la Fira de Barcelona, Pau Relat, i el director general de la institució firal, Constantí Serrallonga, entre d’altres.  

El saló Bizbarcelona que arriba enguany a la seva dotzena edició s’aplegarà avui i demà al Recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona. La trobada aspira a ser un any més l’esdeveniment de referència per a la comunitat emprenedora i autònoms/es i pimes que volen conèixer les últimes tendències per crear i gestionar els seus projectes empresarials.  

En aquest sentit, la Cambra de Comerç de Barcelona referma un any més la seva aposta per la cita oferint una àmplia varietat de tallers, conferències i workshops. La participació s’emmarca amb el propòsit d’apropar al conjunt del teixit productiu els reptes que ofereix la revolució tecnològica, així com per reflexionar al voltant de temes candents per l’ecosistema economicoempresarial com el paper de la dona a l’empresa o l’impuls d’una nova manera d’enfocar l’emprenedoria basada en el que es coneix com la gig economy.   

En aquest sentit, entre el ventall d’iniciatives que la corporació protagonitzarà destaca la taula rodona sobre dones als consells d’administració Anàlisi i eines per millorar la gestió del talent a les empreses amb la participació de la coordinadora executiva de l’ODEE, Laura Llinàs, la directora de l’ODEE, Anna Mercadé, la membre de Vasis Conseil, Marion Suffert, i la consellera de l’ODEE, Consols Vancells. 

A més, també tindrà un paper rellevant la ponència Blockchain i metavers, a càrrec del director executiu del Centre de Blockchain de Catalunya (CBCAT) de la Cambra de Comerç de Barcelona, Quirze Salomó. Una sessió dirigida a introduir la tecnologia blockchain i altres conceptes importants com el Ledger distribuït, és a dir, el registre de les transaccions que es realitzen en una blockchain.  

En el vessant social, cal accentuar la taula rodona centrada en la gig economy Una nova manera d’emprendre. Persones joves emprenedores de tota Europa analitzaran els aspectes positius i negatius de la gig economy i explicaran de primera mà la seva experiència en un intercanvi d’impressions moderat per la directora de projectes europeus i innovació de la Cambra de Comerç de Barcelona, Berta Pérez.  

I pel fa l’àmbit de la digitalització, la Cambra Digital de la mà d’experts i professionals de l’àmbit oferirà un taller col·laboratiu per potenciar la digitalització dels negocis, on a través de la metodologia design thinking cada empresa participant aprendrà a traçar i gestionar els reptes de la transformació digital del seu negoci.