La Cambra aconsegueix 28 oportunitats de negoci a la Fira Mèdica de Düsseldorf

La Cambra de Comerç de Barcelona va conduir a diverses empreses del sector de les tecnologies mèdiques a la Fira Mèdica Compamed de Düsseldorf, on van aconseguir fins a 28 oportunitats de negoci. El sector de Tecnologies de la Salut a Catalunya suma més de 300 empreses, amb una facturació superior als 3.600 milions d’euros…

La Cambra de Comerç de Barcelona va conduir a diverses empreses del sector de les tecnologies mèdiques a la Fira Mèdica Compamed de Düsseldorf, on van aconseguir fins a 28 oportunitats de negoci.

El sector de Tecnologies de la Salut a Catalunya suma més de 300 empreses, amb una facturació superior als 3.600 milions d’euros i ocupa a prop de 15.000 treballadors, segons dades de l’últim estudi publicat per l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat. Moltes d’aquestes empreses troben una sortida dels seus productes amb la subcontractació, que en la majoria d’ocasions pot venir gràcies a la internacionalització.

Segons el mateix estudi, el mercat mundial de les tecnologies de la salut té un volum de 200.000 milions d’euros i creix un 4% anualment.
Paral·lelament, la Cambra de Barcelona ofereix a les empreses entrar a la Borsa de Subcontractació, un servei integrat a la Xarxa nacional de Borses de Subcontractació Industrial, per ajudar a la petita i mitjana empresa subcontractista a internacionalitzar la seva activitat, especialment a Europa, on es troba el seu mercat tradicional.

Les empreses que van anar a la fira de les tecnologies mèdiques més gran del món de la mà de la Cambra van poder comprovar que el sector obre moltes oportunitats de negoci als subcontractistes, que en aquesta ocasió van obtenir 28 oportunitats de negoci a l’àrea de la fira Compamed, dedicada exclusivament a la subcontractació industrial mèdica.

Segons l’organització, l’any 2016 i seguint la tendència del mercat, la fira creixerà per acollir a un total de 125.000 visitants i 4.950 expositors. L’envelliment de la població, la creixent presència de mútues i asseguradores privades, la demanda i interès en el tractament de les malalties, o l’increment de les malalties cròniques són alguns dels motius del bon futur del sector.

La Cambra assisteix a la fira des de fa sis anys i ja compta amb una base de compradors sòlida, per tant, moltes empreses opten per apuntar-se en aquesta participació agrupada que cada any s’organitza.