John Hoffman (GSMA) convida a no tancar-se dins d’una caixa per aprofitar les oportunitats

Diversos reptes s’afegeixen a la trentena de premis d’aquesta edició.

John Hoffman, el conseller delegat de GSMA, organitzadora del Mobile World Congress ha participat en la presentació dels Premis Talent Cambra 2021, que ha tingut lloc aquest divendres a la Llotja de Barcelona. En l’acte també hi han intervingut la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, la vicepresidenta de l’àrea institucional del Futbol Club Barcelona, Elena Fort, i la Consellera d’Universitats i Recerca del Govern de Catalunya, Gemma Geis, que ha tancat l’acte.

L’acte, pensat en format esmorzar informatiu, ha estat conduït per la periodista Helena Garcia Melero, que ja va ser la conductora dels dos programes de televisió de l’edició anterior dels Premis. El president de la Fundació Impulsa Talentum XXI, i promotora dels Premis Talent Cambra, Bru Recolons, s’ha referit a les dificultats viscudes en l’anterior edició a conseqüència de la pandèmia i com s’ha aprofitat per redreçar, racionalitzar i digitalitzar els premis.

Entre els guardons que s’entregaran enguany hi ha una trentena de premis, distribuïts en cinc àrees: Economia, Sostenibilitat, Humanisme, Tecnologia i Artístics, que decidiran jurats formats per reconegudes persones i empreses de cada sector. A més, sis premis d’honor: Welcome talent, Ambaixador del talent, Científic, Humanisme, Acció solidària i Mecenatge. La previsió de la Fundació Impulsa Talentum XXI, tal i com explica Recolons, és realitzar un programa televisiu com en l’anterior edició, on es donaran a conèixer els més rellevants d’aquests premiats, en un format innovador i dinàmic que permeti difondre l’ampli espectre de talent, creativitat i innovació que té lloc en tots els àmbits, sectors i territoris de Catalunya.

Els guanyadors d’anteriors edicions d’aquests premis foren Open Arms, la Fundació Castell de Peralada, el Dr. Bonaventura Clotet, el jugador del FCB Gerard Piqué, o el mateix John Hoffman, que ha aprofitat la presentació d’aquest matí per recollir el premi personalment, ja que no va estar present en l’anterior edició, a causa de la pandèmia. També han fet el mateix Carme Suqué, presidenta de la Fundació Castell de Peralada, i Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Hoffman ha intervingut per parlar del Mobile World Congress, que tindrà lloc a finals de mes, i de la importància que Barcelona té com a hub tecnològic internacional. El CEO de GSMA postula per resoldre els petits problemes abans que puguin esdevenir grossos, innovar cada dia en un marc de llibertat i no tancar-se en un mateix dins d’una caixa, “has de pensar fora”, i ha posat com a exemple que arran del Mobile Congress han sorgit una vintena d’iniciatives.

Reptes i premis

A més dels premis habituals, la nova convocatòria dels Premis Talent Cambra inclou la possibilitat de presentar reptes a problemes concrets, promoguts per empreses i institucions. En aquest sentit, la vicepresidenta de l’àrea institucional del Futbol Club Barcelona, Elena Fort, ha presentat el repte que el Barça aporta a aquesta convocatòria, una aposta per desenvolupar l’esport femení, amb el desig de fer de l’esport una activitat inclusiva i d’igualtat d’oportunitats.

En nom dels organitzadors, la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, ha destacat que els Premis formen part dels quinze eixos bàsics del programa de govern de la institució “perquè el talent és al centre de les nostres vides”. Antoni Gelonch, president d’honor dels Premis Talent Cambra, ha volgut incidir per la seva banda en el fet de dedicar aquesta edició a Pau Casals, un referent de pau que va situar Catalunya en el mapa en el seu discurs davant l’ONU ara farà 50 anys.

L’acte s’ha tancat amb la intervenció de la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis. La consellera ha elogiat el talent i la gent com l’ADN del país, ha avocat perquè universitats i empresa vagin de la mà en l’emprenedoria i ha reclamat més agilitat administrativa perquè la pèrdua de temps genera pèrdua d’oportunitats. Ha coincidit amb Bru Recolons en la necessitat d’una llei de mecenatge

Els Premis Talent Cambra, creats per la Fundació Impulsa Talentum XXI fa sis anys i que compten amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona des de fa dues edicions, treballen per identificar el talent català i impulsar tots aquells projectes innovadors. A l’esmorzar a la Llotja hi ha assistit una nombrosa representació de directius empresarials i emprenedors de les empreses patrocinadores i col·laboradores dels Premis Talent Cambra.