Fomentar les bones pràctiques per a un turisme sostenible amb Life Clinomics

El programa es desenvoluparà a la comarca de l’Alt Penedès, la reserva de la biosfera del Montseny i la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre.

El proper dilluns, 14 de maig, el projecte Life Clinomics organitzarà a la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a l’Alt Penedès un curs centrat en fomentar les bones pràctiques per a un turisme sostenible. El contingut del curs s’estructurarà en dues sessions. En la primera, se centrarà en difondre bones pràctiques ambientals en la gestió dels recursos, per tal d’assolir una sostenibilitat turística i analitzar els beneficis que aporta la seva implantació. I en la segona sessió, es desenvoluparà el contingut detallat inicialment en una visita tècnica a un espai.

Què és el projecte Life Clinomics?

El projecte europeu Life Clinomics proposa posar en marxa nous processos d’inversió d’entitats públiques, especialment municipis, així com d’empreses de determinats sectors, per disminuir la seva vulnerabilitat, de forma que s’anticipin als impactes climàtics i augmentin la seva resiliència, millorant la seva competitivitat i augmentant l’ocupació.

El programa es desenvoluparà a la comarca de l’Alt Penedès, la reserva de la biosfera del Montseny i la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre. I actuarà en sectors econòmics com l’agroforestal, el pesquer i el turístic, sectors vinculats al medi natural, i amb vulnerabilitats i oportunitats significatives davant el canvi climàtic.

La coordinació del projecte va a càrrec de la Diputació de Barcelona i té com a socis la Cambra de Comerç de Barcelona, la Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Unió de Pagesos de Catalunya, la UGT, CCOO, COPATE (Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre) i l’Oficina del Canvi Climàtic de Catalunya. Al llarg d’aquest any i fins al gener del 2019 s’organitzaran més de 20 cursos en els territoris destacats.

 

@ClinomicsLife

  • Descarregar

    Life Clinomics turisme sostenible Alt Penedès