Eurochambres reclama un mercat de finançament únic que afavoreixi les pimes

Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, és reelegit com a Vicepresident de l’Eurochambres.

Eurochambres, l’Associació Europea de Cambres de Comerç -a través de la Comissió Access to Finance, presidida per Miquel Valls-, ha realitzat aquesta setmana a Brussel·les una trobada en què ha tractat en profunditat una de les qüestions més rellevants del últims mesos, el finançament per a pimes, les quals engloben el 98% de les empreses de l’Eurozona, per afavorir-ne el seu creixement.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, reelegit recentment Vicepresident d’Eurochambres, va assegurar que “són molts els emprenedors que han de fer front a greus dificultats per aconseguir el tipus de finançament que necessiten en el moment en què més ho necessiten. Aquesta asimetria l’han d’abordar i corregir de manera immediata i urgent els nous líders de la Unió Europea en el nou mandat que acaba de començar”.

Per tal de millorar el finançament de les Pimes i, per tant, per a afavorir-ne el seu creixement, les cambres europees proposen crear un mercat únic de finançament que asseguri el recolzament als emprenedors que busquen capital i un règim fiscal més favorable per promoure la cultura emprenedora. Eurochambres també va posar damunt la taula la necessitat de proporcionar als empresaris orientació sobre les opcions de finançament i abordar una millora del marc regulador perquè el mercat únic esdevingui una realitat.