Es convoca el I Concurs adreçat a pimes amb necessitats financeres per créixer

Les deu millors candidatures tindran un pla d’assessorament personalitzat i, d’aquestes, tres obtindran accés a una taula de finançament.

Barcelona, 13 de juny de 2018.- Amb l’objectiu d’ajudar a pimes i emprenedors amb necessitat de finançament per créixer, la Cambra de Comerç de Barcelona i la iniciativa europea Smart Finance han convocat la primera edició del Concurs Smart Finance, adreçat a empreses constituïdes entre el 2008 i el 2016, que hagin innovat en qualsevol àmbit i que necessitin finançament per a un nou projecte.

Els finalistes tindran accés a una taula de finançament preparada específicament per als seus projectes, amb la formació i aprenentatge necessaris per desenvolupar-los. Prèviament, aquests tres finalistes es triaran d’una preselecció de deu, que obtindran un pla d’assessorament personalitzat per realitzar la presentació de la seva empresa i del projecte davant del jurat.

El certamen, de caràcter internacional, s’emmarca en el programa Smart Finance, orientat a oferir a les empreses i emprenedors del sud-oest europeu (a les regions que formen part de l’espai SUDOE) alternatives de finançament, assessorament personalitzat, seguiment i formació.

La Cambra de Barcelona participa en aquest programa amb altres set entitats d’Espanya, França i Portugal: la Cámara de Oviedo (coordinadora del projecte), el Consejo de Cámaras de la Comunidad Valenciana, la Universidad San Jorge de Zaragoza, el Instituto para la Competitividad Empresarial de Castilla y León, la Cámara de Comercio de Nouvelle-Aquitaine, la Agencia Nacional de Innovación de Portugal i la Asociación Nacional de Jóvenes Empresarios de Portugal.

Candidatura fins al 12 de setembre
Les bases i els requisits per participar en aquesta primera edició del Concurs Smart Finance es poden consultar al web, des de d’on es pot realitzar la inscripció. Entre els requisits figura la necessitat de tenir domicili a l’espai SUDOE (inclou totes les comunitats espanyoles menys Canàries, les regions franceses d’Auvergne, Occitanie i Nouvelle Aquitaine, les regions continentals de Portugal, Gibraltar i el Principat d’Andorra).

Les candidatures es poden presentar fins al 12 de setembre de 2018. A partir d’aquell moment, un jurat format per especialistes en finançament, empresa i emprenedoria seleccionarà les deu millors candidatures, a les que realitzarà el pla d’assessorament esmentat anteriorment. D’entre aquestes es triaran les tres empreses finalistes durant el mes d’octubre de 2018, a les que es prepararà per a la seva taula de finançament, que tindrà lloc el 24 d’octubre.