Els Bons Comerç Olèrdola generen un impacte de més de 130.000 euros als establiments locals

La Cambra de l’Alt Penedès, l’Ajuntament d’Olèrdola i l’Associació Comerç del Foix valoren molt positivament l’impacte de la campanya, que ha expedit gairebé el 90% dels bons previstos.

La Cambra de l’Alt Penedès, l’Ajuntament d’Olèrdola i l’Associació Comerç del Foix qualifiquen d’èxit la campanya dels Bons Comerç Olèrdola gràcies a la qual es calcula que s’han injectat aproximadament uns 132.000 euros al teixit comercial, fruit de totes les compres directes i indirectes vinculades a l’acció.

La iniciativa ha venut gairebé el 90% dels bons que es preveien inicialment. Concretament, se n’han atorgat 10.980, dels 12.410 previstos en aquesta edició; la qual significa que a través de l’aplicació d’aquesta promoció de descompte s’ha generat un volum de negoci directe als comerços locals per un valor de 109.800 euros.

Els habitants del municipi i del conjunt de l’Alt Penedès han estat els més beneficiats d’aquesta campanya promocional, proveint-se així gairebé del 85% dels bons consumits. El 15% restant ha permès que les poblacions properes a la comarca també en facin ús. D’aquesta manera, el Garraf, el Baix Llobregat i el Baix Penedès han representat més d’un 10% de les validacions.

Amb tot, però, cal destacar que l’impacte dels bons venuts ha beneficiat sobretot el sector de l’alimentació (63,7%), seguit de la restauració (18,35%) i els establiments vitivinícoles (17,51%). En aquest sentit, el balanç final també apunta que l’impacte directe vinculat als establiments d’alimentació ha estat de més de 69.000€, mentre que en el sector de la restauració la mateixa dada s’ha situat en els 20.000€.

L’acció que es va iniciar el passat 14 d’octubre havia de finalitzar inicialment el 13 de novembre, però l’èxit assolit durant les primeres setmanes va prorrogar-la fins al 20 de novembre. Els impulsors han coincidit en subratllar que la iniciativa ha contribuït a impulsar el comerç de proximitat, promoure negocis locals i ajudar els ciutadans a fer front a la inflació de preus en la seva cistella de la compra.