El Servei Finançament Cambra organitza un cicle de jornades per apropar la cultura financera al teixit empresarial català

El cicle està format per tres jornades, que volen apropar a l’empresariat la diversitat actual del mercat en matèria de finançament: bancs, entitats financeres, entitats públiques, finançament privat i finançament alternatiu.  

La Cambra de Comerç de Barcelona, en el marc del Servei Finançament Cambra, presenta un cicle de tres jornades, on representants de les entitats financeres, entitats públiques i de finançament alternatiu  que formen part del servei, aproparan  els seus coneixements i experiències sobre finançament a les empreses catalanes.  

El cicle de jornades començarà aquest proper dijous, 24 de març, amb un debat sobre el paper de la banca en la distribució dels fons europeus Next Generation, que té com a objectiu presentar les solucions financeres que ofereixen les entitats bancàries per impulsar i dinamitzar aquests ajuts europeus entre les empreses catalanes. A més, aprofitant l’acte també es presentarà el Kit Digital, un programa de subvencions directes dirigit a potenciar la digitalització de les pimes, el qual la Cambra dona suport, oferint assessorament i atenció personalitzada en tot moment.  

Sota el títol Eines de finançament alternatiu, el cicle continuarà el 31 de març amb una jornada dedicada a presentar les eines de finançament alternatives existents al mercat: Fintechs, inversors privats, venture capital, plataformes de fondeig, family offices, business angels, fons privats i altres operadors i intermediaris del mercat financer. Durant el debat  es parlarà de les diferències d’aquestes noves eines de finançament en relació al finançament més tradicional, bancari o públic. 

Per últim, el cicle clourà el 7 d’abril amb la jornada Factoring, Confirming, Leasing i optimització de tresoreria, on s’explicaran les eines de finançament de circulant  que queden fora del balanç, que cobreixen el risc d’impagament i no consumeixen risc CIRBE (factoring i confirming), el finançament a llarg termini de béns d’equip (Leasing)  i les solucions que hi ha al mercat per retribuir excedents de tresoreria. 

Totes les jornades tindran una durada d’una hora i se celebraran de 18 a 19 hores al HUB cambraDigital, que es troba a l’edifici de la corporació. El format del cicle serà híbrid, per tant, es podrà fer un seguiment tant en línia com presencial. Per inscriure’s cal entrar al següent enllaç: https://llotjavirtual.cambrabcn.org/servei-financament-cambra/.  

Servei Finançament Cambra, connecta l’empresariat amb el finançament del mercat 

Es tracta d’un projecte que vol millorar la cultura financera de l’empresariat del territori i donar-los eines per cobrir les seves necessitats de finançament. Contempla tant la resolució de dubtes financers com l’assessorament personalitzat a empreses amb l’objectiu de detectar les seves necessitats econòmiques i facilitar-los les alternatives de finançament més adequades en cada cas. 

Les entitats col·laboradores del Servei Finançament Cambra 

El Servei compta actualment amb una borsa formada per aproximadament una trentena d’entitats, institucions i altres operadors del mercat financer. Aquesta àmplia xarxa d’entitats col·laboradores, oberta a noves incorporacions, vol oferir el més ampli catàleg possible de solucions financeres per ajudar a les empreses en l’àmbit financer: Asencat, Avalis, AYCE Consulting, Banco Europeo Inversiones, Banc Sabadell, Bankinter, BNP Paribas Factor, CaixaBank, Caixa d’Enginyers, CDTI, Change Capital, Church&Wood, Enisa, Eurofactor, Focus Partners, Foro Capital Pymes, Institut Català de Finances, Instituto de Crédito Oficial, Keiretsu Forum, Kreedit, Laurion Group, LexiGest, MicroBank, NoviCap, Ocean Capital Partners, Reempresa i European Investment Fund.