El projecte SHAAMS defineix polítiques per potenciar l’energia solar a la Mediterrània

Durant els 40 mesos d’implantació del projecte s’ha arribat a més de 5.000 persones i s’han organitzat una vintena de sessions de treball, 24 missions, un centenar d’activitats en les que han participat 750 experts del sector i  altres accions.

La Cambra de Comerç de Barcelona ha presentat els resultats del projecte europeu SHAAMS (Strategic Hubs for the Analysis and Acceleration of the Mediterranean Solar Sector) en el marc de la fira EnergyMed de Nàpols, organitzada pel Agència Napolitana per l’Energia i el Medi Ambient (ANEA), soci del projecte.

El projecte forma part del programa ENPI CBC MED, que és l’instrument de finançament de la Política de Veïnatge de la Unió Europea.  Va iniciar-se el novembre de 2012 i ha comptat amb un pressupost total de 3.200.344 euros. Liderat per la Cambra de Barcelona, i amb la col·laboració d’11 socis més, ha permès definir polítiques per potenciar l’energia solar a la Conca Mediterrània.

Durant els 40 mesos d’implantació del projecte, s’han organitzat una vintena de sessions de treball, 24 missions d’intercanvi empresarials, accions de formació i capacitació, així com un centenar d’activitats en les que han participat 750 experts del sector i s’ha arribat a més de 5.000 persones.

S’han desenvolupat diverses accions de sensibilització com a eina clau per aconseguir l’atenció d’un gran nombre d’institucions, empreses privades i societat civil sobre les oportunitats i el potencial de l’energia solar.

L’intercanvi de  coneixement  derivat  de les activitats programades ha permès elaborar una sèrie de recomanacions polítiques i estratègies per poder posar en pràctica solucions en favor de l’eficiència energètica.

Els resultats obtinguts pel projecte SHAAMS constitueixen un pas clau cap al foment de majors inversions que condueixin a la creixent utilització i promoció de l’energia solar al Mediterrani.