El Ple de la Cambra elegeix Antoni Fitó com a nou vicepresident 1er, i Pere Alemany i Albert Pijuan, membres del Comitè Executiu

Durant la sessió extraordinària del ple d’aquest dimecres Fitó, Alemany i Pijuan han pres posició dels seus nous càrrecs.   

El Ple de la Cambra de Barcelona ha elegit aquest dimecres Antoni Fitó com a nou vicepresident 1er de la Cambra, i a dos membres nous a l’executiva, Pere Alemany i Albert Pijuan, després que Pere Antentas i Joan Canadell hagin presentat la seva renúncia al càrrec.

Fitó, que és membre del Comitè Executiu, ha estat l’impulsor de la renovació del Consolat de Mar, entitat històrica que administra i posa a disposició dels empresaris els sistemes alternatius de resolució de conflictes. Actualment, també presideix el Comitè de Bones Pràctiques i la Comissió d’Assumptes Jurídics i Fiscals.

Fitó va fundar una firma d’advocats amb seu a Barcelona i Madrid fa 21 anys, de la qual és el soci-director. També és l’actual patró de la Fundació Bancària la Caixa, a proposta de la Cambra de Comerç de Barcelona; membre assessor de l’Associació empresarial 22@Network; membre de la Junta del Tribunal Arbitral de Barcelona i cònsol del Consolat de Mar. A escala internacional, Fitó forma part del Board de l’entitat Alliuris, Alliance of International Business Lawyers, amb seu a Brussel·les i a Hannover.

Pel que fa als dos nous membres del Comitè Executiu, Pere Alemany és un enginyer de Telecomunicacions amb un llarg recorregut laboral dins del seu sector. Des del 2019 és el president de la Cambra territorial del Barcelonès Nord i dels grups de treball d’Infraestructures de Telecomunicacions i del de Transició Energètica de la Cambra.

Per la seva banda, Albert Pijuan és un emprenedor, amb vint anys de trajectòria, que ha fundat recentment el comparador en línia de serveis de màrqueting Betalent.es i és soci-fundador de la coneguda agència de captació de clients Xcom. Actualment, el seu paper dins la Cambra està intrínsecament relacionat amb el seu món professional i dirigeix la Comissió d’Emprenedoria i StartUps, on treballa per sistematitzar i accelerar la innovació entre els emprenedors i per convertir l’startup en una eina de disrupció a l’economia.