El Lab3040 i el Consell Comarcal del Baix Llobregat uneixen forces per impulsar la innovació en clau sostenible al territori

L’objectiu de la iniciativa és fomentar la cooperació entre els diversos agents econòmics baixllobregatins per trobar solucions a innovadores, que promoguin una transformació econòmica a la comarca.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat s’ha adherit oficialment a l’ecosistema del Lab3040, que vol posicionar Catalunya com un hub de referència en innovació. El projecte, impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona, compta amb la col·laboració de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya, IQS Tech Factory i la Xarxa d’Indústria 4.0 de Catalunya, i l’impuls de les grans empreses Celsa, Ibercaja, Leitat, Naturgy, Sorigué i TMB, que són les promotores dels reptes en innovació que hi ha actius dins del programa.  

A la signatura de l’adhesió han participat la consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Lourdes Borrell, i el president de la Cambra territorial del Baix Llobregat, Carles Guilera, que han fet formalitzat l’acord de col·laboració de l’ens comarcal com a nou actor de l’ecosistema d’innovació LAB3040. “Amb el Lab3040 apostem per la transferència de coneixement, el diàleg i les sinergies. Fomentem un espai d’unió entre els diversos actors innovadors del Baix Llobregat, per trobar respostes en matèria de sostenibilitat als reptes econòmics d’ara i del futur”, ha destacat el president de la Cambra territorial del Baix Llobregat.  

Amb l’adhesió del Consell Comarcal del Baix Llobregat es referma l’aposta per teixir un ecosistema innovador arreu del territori català. D’aquesta manera, la institució se suma a la promoció de l’open-innovation i ocupa un paper dinamitzador clau del Lab3040, donant a conèixer els consistoris i empreses i persones autònomes de la comarca el projecte. En aquest cas, la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat al Lab3040 té com a objectiu desenvolupar estratègies per promoure la creació d’startups en l’àmbit de la innovació verda, l’economia circular i la indústria 4.0, per a generar un ecosistema atractiu per a l’atracció d’inversions al Baix Llobregat. 

D’ara endavant, totes dues organitzacions treballaran plegades en les activitats d’identificació i impuls de projectes col·laboratius, com són els Collaboration Days, taules de treball per connectar agents de l’ecosistema, amb els anomenats Knowledge Days que són trobades per generar coneixement i els sopars de networking Innovation Talks. Les iniciatives seleccionades podran desenvolupar el seu projecte pilot amb el suport dels membres impulsors del LAB3040. 

El Lab3040, una iniciativa per connectar els agents d’innovació de l’ecosistema català 

Es tracta d’una xarxa de connexió entre els agents d’innovació de l’ecosistema de Catalunya, on cooperaran corporacions, pimes, universitats, centres tecnològics i administracions, per donar resposta als reptes actuals.  

En aquest sentit, el projecte vol convertir-se en un nexe d’unió per promoure projectes entre els membres i crear els espais necessaris per trobar solucions diferents verticals de coneixement. Enguany s’ha apostat per la vertical de sostenibilitat. No obstant això, la iniciativa a partir de l’any que ve obrirà noves verticals de connexió, com la de salut o la de turisme. 

Actualment, el Lab3040 compta amb la col·laboració d’agents com la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya, IQS Tech Factory, el Consell Comarcal del Baix Llobregat o la Xarxa d’Indústria 4.0 de Catalunya, i amb l’impuls de Celsa, Ibercaja, Leitat, Naturgy, Sorigué i TMB, que promouran col·laboracions amb altres agents de Catalunya per posicionar Barcelona com el HUB de referència a nivell europeu. 

  • Descarregar

    20230509_NP_Lab3040ConsellComarcaldelBaixLlobregat