El Hub Industrial de Mobilitat selecciona 10 projectes de mobilitat sostenible a Catalunya

Els projectes seleccionats cobreixen diferents segments de la mobilitat sostenible com la fabricació i l’estacionament de vehicles, l’energia i l’adequació de vehicles

El Hub Industrial de Mobilitat, iniciativa engegada per la Cambra de Barcelona el passat mes de juny amb l’objectiu de trobar, impulsar i acompanyar projectes empresarials orientats a la mobilitat sostenible i la innovació a Catalunya, ha fet una primera selecció de 10 propostes per determinar quines rebran el recolzament final de la iniciativa per materialitzar-se.

Aquestes propostes pertanyen a la primera crida que va llançar el Hub, a la qual hi van participar 56 empreses i es van rebre 26 propostes. Després d’un primer anàlisi, el Comitè Tècnic n’ha seleccionat 10 que es troben ben posicionades en termes d’alt impacte en el territori, generació d’ocupació, capacitat d’internacionalització i escalabilitat. També destaquen per la seva perspectiva innovadora.

Els 10 projectes seleccionats en aquesta primera fase cobreixen diferents segments de la mobilitat sostenible com la fabricació i l’estacionament de vehicles, l’energia i l’adequació de vehicles existents. Així per exemple, hi ha propostes relacionades amb motocicletes, patinets i bicicletes elèctriques, vehicles d’hidrogen, bateries extraïbles i sistemes de filtratge de C02.

Durant les properes setmanes les propostes seleccionades seran analitzades per diferents Comissions Tècniques amb la participació de totes les entitats adherides al Hub industrial de Mobilitat. Aquelles que resultin més viables seran aprovades i des del Hub es treballarà per fer-les realitat facilitant, per exemple, l’accés a vies de finançament o la recerca d’aliances industrials.

Més de 30 socis empresarials

El Hub Industrial de Mobilitat és un projecte obert a l’empresariat que ja compta amb 32 socis de diferents sectors, des d’empreses i clústers del sector de l’automoció a entitats financeres, consultores i universitats catalanes. Entre aquests s’hi troben el RACC, el Consorci de la Zona Franca, Price Waterhouse, el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, Ficosa, el Circuit de Barcelona-Catalunya, Leitat, la Universitat Politècnica de Catalunya, Moventia, Fira de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, el ClusterMoto, Banc Sabadell, CaixaBank, Barcelona TechCity i IQS.

La Cambra de Barcelona va impulsar el Hub amb l’objectiu de reflexionar sobre els reptes d’una indústria en plena transformació i treballar per generar entre tots una nova indústria catalana de la mobilitat competitiva, amb vocació exportadora i basada en la sostenibilitat i la innovació.