El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i l’ODEE uneixen forces per posar en valor el paper de la dona en el sector econòmic

La directora de la Cambra de Comerç de Barcelona, Eva Borràs i la directora general del Consorci de Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué, han signat aquest migdia l’acord de col·laboració. 

L’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona ha signat un acord amb el Consorci de Zona Franca de Barcelona (CZFB), mitjançant el qual el Consorci patrocinarà l’ODEE amb l’objectiu de posar en valor la dona professional, emprenedora i empresària al món econòmic actual. 

A l’acte de signatura, que ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Barcelona, hi han estat presents Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Roser Xalabarder, presidenta de l’ODEE i vicepresidenta tercera de la Cambra de Comerç de Barcelona, Eva Borràs, directora de la Cambra de Comerç de Barcelona, Anna Mercadé, directora de l’ODEE i Blanca Sorigué, directora general del CZFB. 

Pere Navarro ha destacat que “considerem una prioritat donar suport a aquelles organitzacions, empreses o institucions que pretenen situar la igualtat de gènere al centre de les seves activitats, especialment amb el propòsit d’implementar-les a l’àmbit empresarial i industrial”. 

Per la seva banda, Roser Xalabarder ha assenyalat que “ajudem les empreses a ser motor de canvi, més dones als llocs de decisió de les empreses canvien la cultura empresarial i comporten una millora en la forma de treballar. Necessitem igualtat a les empreses perquè siguin activistes d’un nou model productiu i econòmic”. 

Així mateix, Blanca Sorigué ha indicat que “per treballar a favor d’una major equitat de gènere cal donar una visibilitat més gran al paper de la dona en l’àmbit laboral i promoure la formació”. “Per això, estem orgullosos d’aliar-nos amb l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE), una iniciativa que duu a terme actuacions d’informació, formació, assessorament i promoció del talent femení”, ha afegit. 

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, que té els ODS al centre de la seva activitat, treballa específicament a l’ODS número 5, relatiu a la igualtat de gènere. Per això, fa anys que impulsa iniciatives que reflecteixen aquest propòsit, com la creació el 2020 del Consell de la Dona de la Zona Franca de Barcelona, un organisme consultiu i de concertació que pretén visibilitzar el col·lectiu femení en l’àmbit industrial i afavorir la perspectiva de gènere i equiparació de drets.