DIVASA-FARMAVIC, Madel Air Technical difussion, Victòria Dot, Goufone i la iniciativa Taula Dolça reben el reconeixement dels XVII premis Cambra Osona

La trobada commemorativa ha dedicat el seu eix central a analitzar els beneficis i oportunitats de la digitalització de la mà de l’enginyer de telecomunicacions i expert en polítiques digitals, David Ferrer i Canosa.

Empresaris i empresàries de la comarca s’han aplegat un any més a l’Edifici el Sucre de Vic per commemorar el Dia de la Cambra d’Osona, la cita anual amb què la corporació territorial ret homenatge a tot l’ecosistema economicoempresarial de la comarca. La trobada ha estat el marc per entregar els XVII premis Cambra Osona 2022 i destacar aquelles iniciatives i organitzacions territorials que contribueixen a l’impuls i al progrés de la comarca.

L’acte que ha estat inaugurat pel president de la Cambra d’Osona, Pere Antentas, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, ha posat en valor el treball i esforç amb què dia rere dia empresaris i empresàries contribueixen a fer d’Osona un motor econòmic de Catalunya.

El Dia de la Cambra Osona ha dedicat la seva ponència central a tractar els reptes que suposa la digitalització del teixit productiu, de la mà de l’enginyer de telecomunicacions i expert en polítiques digitals, David Ferrer i Canosa. En aquest sentit, Ferrer ha desgranat les oportunitats que poden sorgir fruit de digitalització de l’entorn empresarial.

Tot seguit, l’acte també ha comptat, com ja és tradició, amb el lliurament dels Premis Cambra Osona 2022. La corporació ha guardonat així a DIVASA-FARMAVIC, S.A en categoria de Trajectòria empresarial, a Madel Air Technical Difussion S.A. en Empresa industrial, a Victòria Dot com a Dona empresària, a Goufone en qualitat d’Empresa tecnològica i als i les membres de la Taula Dolça amb el reconeixement de Joves emprenedors.

La jornada de reconeixement que ha estat conduïda pel periodista local Jordi de Planell i ha comptat amb la clausura del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Josep Arimany.

Trajectòria empresarial: DIVASA-FARMAVIC, S.A.

DIVASA-FARMAVIC, S.A. és una empresa familiar catalana ubicada a Gurb, que amb esperit innovador i avantguardista, s’ha posicionat com un referent en el món dels medicaments veterinaris. La corporació territorial la guardona en l’àmbit de la trajectòria empresarial per ser un referent cabdal en el món farmacèutic animal, a més d’una empresa compromesa en la responsabilitat social, que fomenta la integració social i treballa per millorar el canvi climàtic.

Empresa industrial: Madel Air Technical Diffusion S.A.

Madel Air Technical Diffusion S.A. ha estat reconeguda per la seva trajectòria empresarial i la seva contribució en la dinamització de l’economia industrial de la comarca. La companyia dedicada a fabricar components per a la difusió d’aire compta amb un equip humà format per 170 persones i disposa de dos centres de producció, un a Centelles i l’altre a Hostalets de Balenyà. A més, gaudeix d’una àmplia projecció exterior en més de 30 països i destina a l’exportació el 60% de la seva producció.

Dona empresària: Mª Victòria Dot Gutiérrez – NORDLOGWAY

L’empresària osonenca Mª Victòria Dot Gutiérrez ha rebut el guardó en la categoria de dona empresària. Dot compta amb una dilatada experiència en la gestió d’empreses i ha treballat en multinacionals internacionals i nacionals de l’àmbit de la consultoria i l’organització. Actualment, lidera NORDLOGWAY des d’on es proporciona la gestió d’operatives logístiques des d’una òptica d’alt valor afegit.

Empresa tecnològica: Goufone

Goufone aposta per desplegar la seva pròpia xarxa de fibra òptica i per fer arribar la connexió a internet d’alta qualitat arreu del territori. Aquesta és la missió de l’empresa tecnològica osonenca que avui dia ja compta amb un equip format per més d’un centenar de persones ubicat entre les seves oficines centrals de Gurb i l’àmplia xarxa de botigues repartides entre Girona i Barcelona. La Cambra d’Osona atorga el premi reconeixent la seva contribució a la connectivitat territorial, així com la catalanitat del projecte.

Joves emprenedors: Taula Dolça

Taula Dolça és el primer col·lectiu osonenc i mundial de pastissers que lluita per apropar la pastisseria a les tendències del mercat actual i posicionar-la en el lloc que mereix. La iniciativa sorgida el novembre del 2021 compta amb la participació de 13 professionals del sector, entre ells, el reconegut Lluc Crusellas, qui ha guanyat recentment el títol de millor xocolater del món que atorga el prestigiós concurs internacional World Chocolate Master. La Cambra posa en valor així el caràcter innovador i disruptiu de l’acció i la seva contribució en l’impuls de la gastronomia del territori.