El Dia de la Cambra al Berguedà i Cardona reconeix la trajectòria empresarial de Xavier Jané i els germans Montagut

La trobada, que ha aglutinat més de 300 empresaris i empresàries, ha posat el focus en la retenció del talent i en com la intel·ligència artificial impactarà en l’empresa i el treball.

Més de 300 empresaris i empresàries del Berguedà i Cardona es reuneixen al Curriu Garden de Cal Rosal (Olvan) per celebrar el Dia de la Cambra. La trobada anual de la corporació al territori, que un any més ha reconegut l’esforç de tot el teixit productiu local, ha premiat al directiu Xavier Jané López (Frontmatec-AIRA) i als germans Montagut (Liven, SA) per les seves trajectòries empresarials.        

Com ja és tradició, la jornada ha esdevingut un espai pel debat i la reflexió. En concret, el Dia de la Cambra ha debatut enguany de la mà de veus empresarials de la comarca els principals reptes a què s’enfronten les empreses en l’àmbit de l’ocupació, la formació i el talent a l’empresa. Així mateix, ha reflexionat sobre l’impacte de la intel·ligència artificial en l’empresa i el treball amb l’expert en tecnologia digital, Genís Roca

La presidenta de la Cambra al Berguedà, Mercè Sallés, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, han donat el tret de sortida a l’acte commemoratiu. Mercè Sallés ha aprofitat la seva intervenció per realçar la figura de l’empresari, i ha destacat “la creativitat, determinació i sacrifici” amb què empenyen dia rere dia els seus negocis. La presidenta al territori també ha reclamat un paper actiu de l’administració al servei de les empreses per ser un veritable “catalitzador de creixement i èxit, i no pas un fre i obstacle”. Un clam que el president Santacreu també ha defensat en el seu discurs inaugural. “La col·laboració administrativa i amb l’empresa privada és necessària perquè cap comarca quedi enrere”, ha subratllat.

Cal que l’administració esdevingui un catalitzador de creixement i èxit, i no pas un fre i obstacle

Mercè Sallés, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona al Berguedà
Xavier Jané i els germans Montagut, reconeguts per la seva trajectòria empresarial

El Consell territorial de la Cambra al Berguedà ha volgut retre homenatge amb els premis Trajectòria empresarial de la Cambra al Berguedà a dues iniciatives territorials. En concret, a Xavier Jané López, director de Frontmatec-AIRA, per la seva visió empresarial, emprenedora, inquieta i social, i als germans Montagut, de Liven, per haver assumit el lideratge amb una visió clara per al futur de l’empresa al Berguedà, mantenint viva la filosofia del seu pare “la feina ben feta no té fronteres”.

En concret, per una banda, la corporació ha reconegut a Xavier Jané López, enginyer industrial i fundador de Frontmatec-AIRA, pel seu compromís empresarial i social. La seva empresa, líder en cèl·lules robotitzades per al processament de carn, és un referent innovador en la indústria càrnica. Jané també destaca per la seva responsabilitat social, col·laborant amb nombroses entitats locals per fomentar el progrés de Cardona. Amb més de 20 anys d’experiència, el seu impacte positiu és reconegut i celebrat.

I, per altra banda, el consell territorial també ha volgut fer un homenatge als germans Montagut per la seva visió i lideratge en el futur de Liven SA, l’empresa de la indústria agroalimentària orientada a la producció d’snacks. En particular, s’ha reconegut a Marita Montagut, pel seu paper essencial en l’expansió de l’organització als mercats europeus; a Ignasi Montagut, per vetllar perquè es mantinguin els més alts estàndards de qualitat i eficiència operativa; i a Salvador Montagut, per la seva gran experiència en la gestió d’operacions i expansió empresarial.

La retenció del talent i l’impacte de la IA, debat i reflexió del Dia de la Cambra

L’eix central del Dia de la Cambra del Berguedà ha estat la taula rodona Ocupació, formació i talent a l’empresa.  Josep Barrera, CEO de Vidmar Group, Anna Romera, directora al Berguedà de GCT Plus ETT, David Menoyo, director de Persones i Desenvolupament Organitzacional de Vera, i Ramon Serra, de FEDAC Xarxa, han intercanviat experiències i opinions al voltant de com la comarca ha d’afrontar el repte de la gestió ocupacional, el desenvolupament formatiu i la retenció del talent.

El debat ha estat precedit per la conferència de l’expert en tecnologia digital i president de la Fundació .cat, Genís Roca. Sota el títol, Intel·ligència artificial a l’empresa i al treball. On som i cap on anem, el ponent ha fet un recorregut de com ha evolucionat la tecnologia digital des dels seus inicis, fa 50 anys, fins a arribar a la irrupció de la intel·ligència artificial creativa que està impactant avui a l’empresa catalana.

La cloenda del Dia de la Cambra del Berguedà i Cardona ha anat càrrec de l’alcalde del municipi amfitrió (Olvan), Sebastià Prat. Prat ha clausurat una jornada que també ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, l’alcaldessa de Puig-Reig, Eva Serra, l’alcalde de Gironella i director del Cire, David Font,la delegada territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Barniol, el president l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, el vicepresident del Consell comarcal del Berguedà, Moisès Masanas, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Silvia Gratacòs, entre d’altres.

L’acte ha estat possible gràcies a la col·laboració activa de BBVA, CaixaBank, GCT Plus, Vera, Sud, Grup Boix, Aplitelc i Vidmar.

Videos dels guardonats amb els premis Trajectòria empresarial de la Cambra al Berguedà