Despesa de 140 milions d’euros generada pel turisme al Vallès Oriental

Es constata la importància que té la segona residència en la quantificació del pes del turisme en l’economia local.

Les activitats turístiques del Vallès Oriental de l’any 2013 han generat una despesa valorada en uns 140 milions d’euros. Aquesta dada, entre d’altres, es va conèixer públicament ahir durant la presentació de l’Estudi d’Impacte Econòmic del Turisme al Vallès Oriental, al Centre Cultural de Cardedeu, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.

A l’acte de presentació de l’Estudi, que ha comptat també amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, hi van ser presents el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera, i l’alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, a més del director de delegacions de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Francí, i el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Ignasi Martínez.

Segons el treball, la distribució de la despesa de 140 milions d’euros, el 2013, segons el tipus de visitant, és la següent: un 37,5% és despesa realitzada per turistes, un 48% despesa de segons residents a la comarca, i un 14,5% despesa de visitants que no pernocten. Per tant, es constata la importància que té la segona residència en la quantificació del pes del turisme en l’economia local.