Catalunya quadruplica l’exportació alimentària als Emirats Àrabs

Les exportacions del sector de l’alimentació de Catalunya als EUA s’han multiplicat per quatre entre 2010 i 2014, assolint un valor de 167 milions d’euros.

Les exportacions catalanes en el sector alimentari als Emirats Àrabs es van quadruplicar entre l’any 2010, en què s’exportava per valor de 44 milions i 2014, assolint la xifra de 167 milions, segons les últimes dades disponibles. Els països del Golf tenen un 80% de dependència alimentària i el consum s’ha incrementat degut a l’augment de la població, així com el seu poder adquisitiu, fet que ha propiciat que Espanya ja sigui el 8è proveïdor dels EUA en el mercat de fruites i verdures.

Les dades també indiquen que hi ha hagut un augment en les exportacions totals, passant de 265 milions l’any 2010 a 530 en el 2014. Pel que fa a les importacions, l’any 2014 van ser de gairebé 100 milions.

La Cambra de Barcelona facilita l’entrada al mercat internacional mitjançant missions a l’exterior o entrades en les fires sectorials més importants del món. La Fira Gulfood de Dubai, dedicada al sector alimentari, se celebrarà del 21 al 25 de febrer i la Cambra hi participarà amb empreses catalanes per acostar-les al sector empresarial àrab.

Emirats Àrabs Units (EAU), vuitè país més ric del món, destaca per la seva condició de hub regional. Bona part dels productes es re-exporten a la regió, cap al Golf, el continent africà, Irak, Pakistan, i part de l’Índia, fet pel qual es veu aquest país, i especialment Dubai, com una porta d’accés a un mercat d’uns 400 milions de persones.