CaixaBank i la Cambra reuneixen una cinquantena d’empresaris del Baix Llobregat per informar-los sobre la normativa SEPA II

L’entitat ofereix als seus clients una nova línea de finançament que permet anticipar els rebuts en format SEPA amb destí a qualsevol dels 34 països.

CaixaBank i la Cambra de Comerç de Barcelona han celebrat avui a Collbató una sessió sobre la fase final de migració de la normativa SEPA que suposa la desaparició de les exempcions autoritzades fins a l’1 de febrer de 2016. Hi han assistit  53 empresaris baix llobregatencs interessats a conèixer els aspectes regulatoris bàsics de la normativa europea, que busca homogeneïtzar els procediments bancaris de cobrament i pagament en tots els països de la zona euro. La jornada, amb el títol “Trobada Cambra. Migració a SEPA, Implicacions per les empreses i entitats financeres. Com les podem afrontar”  s’ha celebrat al  Casal de Cultura de Collbató. En aquesta sessió CaixaBank ha presentat les solucions que ofereix a les empreses per adaptar-se al nou marc.

La Zona Única de Pagaments en Euros (SEPA) permet realitzar operacions en qualsevol entitat financera de la zona euro amb un únic fitxer en format XML amb l’excepció de les microempreses i persones físiques per qui la seva utilització es voluntària. Es pot, per exemple, domiciliar un rebut o realitzar transferències amb les mateixes condicions, drets i obligacions que una transacció feta dintre del mercat espanyol.