Barcelona, capital del primer Fòrum Solar de la Mediterrània

El projecte SHAAMS ha organitzat 24 missions empresarials, vuit actuacions de formació i tres trobades B2B i de transferència tecnològica (Jordània, Líban i Espanya).

 La Cambra de Comerç de Barcelona i l’Associació de Cambres de Comerç de la Mediterrània (Ascame) organitzen demà el 1er Fòrum Solar de la Mediterrània. L’objectiu és analitzar els reptes i les oportunitats del mercat de l’energia solar en la regió mediterrània. El Fòrum tindrà lloc dins de la vuitena edició de la Setmana Mediterrània de Líders Econòmics, que s’està celebrant aquesta setmana a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.
En aquesta edició s’està fent especial èmfasi en com aconseguir un desenvolupament permanent i sostenible de la regió, i es fa especial atenció a l’economia verda, com són les energies renovables i l’eficiència ecològica.

És per això que es dedica una dia sencer a debatre sobre l’impacte social i polític, i la formació i els reptes que representa el sector solar. Per fer-ho, es reuniran per primera vegada, els sis projectes europeus que formen part del programa ENPI CBC MED, que és l’instrument de finançament de la Política de Veïnatge de la Unió Europea. Els projectes són FOSTER in MED, SHAAMS, MED SOLAIRE, DIDSOLITPB, STS-MED i MED DESIRE. El conjunt d’aquestes iniciatives compta amb una inversió de 25 milions d’euros.