Augmenten els graduats en FP entre 16 i 24 anys que troben feina, un canvi de tendència respecte els últims anys

Els graduats en formació professional estan menys exposats a l’atur que la mitjana de joves entre 16 i 24 anys.

Augmenten els graduats en ensenyaments professionals d’entre 16 i 24 anys que troben feina, el que suposa un canvi de tendència respecte els últims anys. És el primer cop des de 2007 –inici de la sèrie d’estudis d’inserció laboral- en què es produeix un increment de persones graduades que treballen i un retrocés de les persones que cerquen feina.

Una de les conclusions és que hi ha símptomes que comença a exhaurir-se el cicle regressiu. El 41,46% dels graduats en ensenyaments professionals està treballant en el moment de l’enquesta, respecte el 41,08% del curs anterior. La taxa d’atur dels graduats segueix sent inferior a la taxa d’atur de Catalunya (que se situa en el 22,10%) i molt inferior a la taxa d’atur dels joves d’entre 16-24 anys (49,50%). Un total del 14,10% dels graduats en grau mitjà busquen feina mentre que el percentatge entre els graduats de grau superior és del 17,03%.

Així es desprèn de l’estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals del 2014, elaborat conjuntament pel Departament d’Ensenyament i el Consell General de Cambres de Catalunya. El president de la Generalitat, Artur Mas, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, han presentat avui els resultats de l’estudi. L’estudi analitza quina és la situació laboral i formativa dels graduats de la promoció 2013 en ensenyaments professionals entre sis i nou mesos després d’haver acabat els seus estudis.

Si es distingeixen entre els graduats de grau mitjà i els de grau superior, dels graduats de grau mitjà un 33,73% treballen i dels de grau superior ho fa un 47,60%, totes dues xifres superiors respecte l’estudi de l’any passat.