Arriba la fira Girafeina a Osona amb prop de 500 ofertes laborals disponibles per cobrir entre el talent d’Osona

Una seixantena d’empreses de diversos sectors econòmics participaran en aquesta fira d’inserció laboral, que té com a objectiu captar i retenir el talent del territori.

Per primera vegada Osona celebrarà la fira d’ocupació Girafeina Osona destinada a impulsar la inserció laboral dels joves de la comarca osonenca. En aquesta cita hi participaran 60 empreses, entre les quals destaquen grans noms com el del Grup BonPreu o Mapfre, i en total s’oferiran gairebé 500 vacants de feina entre els participants.

La fira tindrà lloc el pròxim dimarts 9 de maig, de 9h a 15h, al Recinte Firal El Sucre de Vic i està organitzada per la Cambra territorial d’Osona, l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona, amb la col·laboració dels Serveis Locals d’Ocupació i els Punts Joves d’Osona i el Lluçanès. La iniciativa s’ha desenvolupat en el marc del programa de Garantia Juvenil de PICE.

Sota l’eslògan “Tens 1 dia per trobar feina”, aquesta jornada brinda una oportunitat única aquelles persones del territori que es troben en procés de cerca de feina per presentar la seva candidatura. La finalitat és convertir-se en l’aparador de les sortides laborals que s’ofereixen a Osona, connectant els requisits sobre perfils professionals de l’empresariat amb l’oferta de qualificació formativa dels joves. En aquest sentit, la Girafeina és una iniciativa que suma valor afegir a les seves empreses i a les comarques, ja que afavoreix el bon desenvolupament socioeconòmic, tant pel que fa a l’ocupació, a la retenció de talent com a la competitivitat dels negocis.

L’esdeveniment tindrà quatre espais diferenciats perquè els participants puguin aprofitar al màxim la jornada. El primer serà d’orientació laboral on tècnics locals d’ocupació i joventut i el SOC oferiran atenció personalitzada al públic assistent en l’àmbit de l’orientació laboral, l’oferta formativa i els processos d’oposicions al sector públic. Un escenari que es complementarà amb la participació dels professionals d’Asencat qui oferiran consells i tècniques per ajudar els perfils a preparar les seves entrevistes de feina. El segon estarà destinat als centres de formació ocupacional perquè visibilitzin les oportunitats laborals que ofereixen els seus programes. El tercer serà l’eix central de la fira i on la seixantena d’empreses estaran a disposició dels participants perquè presentin la seva candidatura i coneguin de primera mà l’oferta laboral disponible. I, finalment, el quart espai serà de sensibilització i informarà el món empresarial sobre la importància de col·laborar en la contractació de persones en tota la seva diversitat.

Un dels principals atractius de la Girafeina és l’heterogeneïtat d’empreses que hi participen, ja que entre totes s’ofereixen places vinculades a un gran ventall de sectors: administració pública, sector de l’alimentació, el comerç, l’hostaleria o els serveis. També hi ha vacants en àmbits com els recursos humans, el sector STEM, la construcció, la informàtica, el món dels oficis (metal·lúrgia i fusteria), i l’àmbit social i sanitari. En concret, els perfils més demandats en aquesta edició requeriran especialització tècnica i estan relacionats amb el món de la informàtica, les enginyeries i el desenvolupament de programes.

Al següent enllaç, s’hi aniran publicant les ofertes laborals i empreses que participen en la fira: http://www.garantiajuvenilcambra.org/girafeinaosonajoves/