Barcelona, 14 d’octubre de 2019.- El 76% dels empresaris creuen que les conseqüències econòmiques d’una Catalunya independent integrada dins la Unió europea serien positives. Aquesta és la principal conclusió que es desprèn dels resultats parcials fets públics per la Cambra de Barcelona sobre la primera consulta de les #ConsultesCambra, on es preguntava al teixit empresarial sobre quines creien que serien les conseqüències d’una Catalunya independent dins la Unió europea.
En concret, el 91% dels empresaris creu que les conseqüències serien positives (76%) o no significants (15%), una xifra que representa gairebé la totalitat dels participants. Les dues opcions restants presenten resultats residuals amb un 5% les respostes que fan referència a les conseqüències incertes i un 4% a les conseqüències negatives.
Si s’analitza el tipus d’empresa que ha respost aquesta primera consulta, un 36% dels participants són microempreses, un 30% autònoms i un 27% petites empreses. El percentatge restant equivaldrien a mitjanes i grans empreses.
En total, la participació a la consulta a hores d’ara ha estat de 1.670 empresaris, tot i que la pregunta romandrà oberta més dies per tal de què empresaris/es i autònoms/es puguin seguir expressant la seva opinió i així ampliar la base de participació.
La pregunta Quines creu que serien les conseqüències econòmiques per a la seva empresa en cas d’una Catalunya amb Estat propi integrat dins la Unió Europea? ja va ser utilitzada l’any 2012 en el marc d’un estudi que la Cambra va encarregar sobre els escenaris politicoeconòmics de Catalunya. En aquell moment, la pregunta la van contestar 800 empresaris i els resultats que va deixar sobre la taula eren que un 25,4% de la mostra considerava que les conseqüències eren positives, un 24,3% incertes, un 13,8% negatives i el 36,4% restant que no afectaria significativament a la marxa del seu negoci.
Què són les #ConsultesCambra?
Les #ConsultesCambra són un eina de participació que permet a la Cambra escoltar la veu de tot l’empresariat català i referendar posicionaments de la institució. Mitjançant preguntes multi resposta la corporació podrà extreure una radiografia del que opina el conjunt de l’empresariat sobre temes d’actualitat econòmica.
El procés de consultes, que permet tenir més d’una consulta alhora, està obert a tot el conjunt d’empresaris/es i autònoms/es de Catalunya, i ofereix així la possibilitat que aquells que no estiguin a la demarcació de Barcelona puguin expressar la seva opinió sobre els temes consultats.
Per participar, serà necessari disposar d’un certificat digital que acrediti l’autenticitat i registri la partició en el procés. Un cop l’usuari s’hagi registrat, podrà votar amb el certificat digital o bé amb un usuari i contrasenya.