10 municipis del Maresme donen suport a la campanya ‘Que cap empresa tanqui’

Aquesta campanya té com a objectiu ajudar empreses afectades per la crisi sanitària i evitar que acabin tancant.

Deu municipis de la comarca del Maresme donaran suport a la campanya Que Cap Empresa Tanqui, una iniciativa de les Cambres de Comerç de Catalunya que té com a objectiu evitar que les empreses catalanes tanquin per culpa dels efectes de la crisi sanitària. La Delegació del Maresme de la Cambra de Barcelona es va dirigir fa un mes a tots els ajuntaments, així com diferents entitats de la comarca, i els va instar a sumar-se al projecte.

La Delegació ha mantingut reunions amb els ajuntaments de Cabrera, Vilassar de Dalt, El Masnou, Teià, Mataró, Premià, Canet, Arenys de Mar, Arenys de Munt i Calella, que s’han compromès a col·laborar amb la campanya. Aquest compromís es materialitzarà en la signatura d’un conveni.

Preservem el teixit econòmic

Un dels grans eixos d’aquesta campanya és resoldre els dubtes i assessorar les empreses davant d’incerteses derivades de la reducció d’ingressos i liquiditat als seus negocis, així com guiar-les per accedir a les ajudes aprovades per les administracions.

En aquest sentit, s’ha posat en marxa una línia d’assessorament multidisciplinari format per més de 200 professionals. El servei, totalment gratuït, individualitzat i accessible a través de la web, està dirigit a emprenedors, autònoms i pimes amb dificultats econòmiques derivades de la pandèmia. S’ha concentrat el màxim nombre d’assessors disposats a atendre el que es preveu siguin moments molt difícils pel teixit econòmic i empresarial del país.

En paral·lel, al llarg de la campanya s’han establert altres eixos d’accions, tant a curt termini com a llarg termini, però tots amb un clar objectiu: preservar els màxims llocs de treball i d’empreses. Entre aquests eixos, per exemple, es troben la creació de trobades d’empreses per activar l’economia, i discutir entre tots solucions, plans i accions per afrontar la nova normalitat.

Per últim, es vol promoure l’anàlisi constant de les mesures necessàries per ajudar l’economia i pressionar l’administració, aportant estudis i dades. Les Cambres consideren essencial analitzar de forma crítica qualsevol mesura que sorgeixi per tal d’evitar la destrucció de llocs de treball.

Totes aquelles empreses i autònoms que vulguin accedir a aquest servei per tal de rebre assessorament o suport davant les problemàtiques que ha causat aquesta situació excepcional es poden adreçar a la seva respectiva Cambra.